torsdag 21 juni 2012

Junisallad

Inspirationen till kvällens middag kom från min vän Karin, som triggade igång min mathjärna.

Resultatet blev en sanslöst god sallad,
Jag kallar den från och med nu min junisallad:

Babyspenat
Rucola
Jordgubbar skurna i mindre bitar
Nektariner i tunna klyftor
Prosciutto crudo (eller annan lufttorkad skinka)
Mozzarella i bitar
Olivolja
Torrostade solroskärnor

Lägg upp sallad och frukt på ett stort fat, strö över mozzarella, lägg skinkan i rullar längs kanterna, ringla över lite olivolja och dra några varv med peppar på mozzarellan. Strö över solroskärnor och servera lite extra i en skål bredvid. Ställ också fram en flaska Balsamico, eller ringla över om du vet att alla gillar det.

Ät gärna med ett gott bröd och ett glas vin.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar