onsdag 6 juni 2012

Bästa caesardressingen

Ett stort tack säger jag, till Louise som vann Sveriges Mästerkock förra året. Jag testar ofta hennes recept, och min favorit är verkligen caesarsalladen. Det är så klart dressingen som gör den.




4 portioner
Tid: 45 minuter

500 g kycklingfilé, putsad
8 skivor bacon, strimlad
3 romansalladshuvuden, skurna och sköljda
1,5 dl parmesanost, riven för garnering
3 skivor ljust bröd, tärnat
2 msk olivolja för stekning
Salt
Nymald svartpeppar
Dressing 
2 äggulor
3 dl matolja
0,5 msk dijonsenap
1 msk kapris med spad
2 inlagda sardeller (kan uteslutas)
6-7 droppar worcestersås
1 dl parmesanost, riven
1 vitlöksklyfta
1,5 dl gräddfil
2 tsk citronsaft
Salt
Nymald svartpeppar
1. Skär kycklingen i centimetertjocka skivor, salta och peppra. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek kycklingbitarna och bacon (knaperstekt) i ca 5-7 minuter.
2. Rosta krutonger med lite olja och salt i 175 grader tills de är krispiga och gyllene.
Dressing
1. 
Mixa alla ingredienser utan olja och gräddfil i en matberedare eller minimixer.
2. Tillsätt oljan långsamt i en tunn stråle under mixning. Rör sist i gräddfil.
UppläggningVänd romansallad med ca ¾ dl dressing eller mängd efter egen smak i en stor bunke. Lägg upp salladen i en djup tallrik och toppa med kyckling, bacon, krutonger och parmesanost. Njut!
Tips!Mängden dressing i det här receptet är väl tilltaget för att det är lättare att mixa en större sats. Det som inte används passar perfekt till grillat, clubsandwich eller andra sallader.

Fler recept av Louise hittar ni på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar