onsdag 6 juni 2012

Citronglass och havreflarn

 Igår gjorde jag en grym efterätt. Hemgjord citronglass med jordgubbar, dekorerat med havreflarn. Citronglassen var efter Per Morbergs recept, jordgubbarna marinerade jag i limesocker (socker rört med limesaft och limeskal.) Havreflarnen gjorde jag efter recept från Leila Lindholms A piece of cake. Men, jag hade hoppats kunna rulla dem till rullar. Det gick allt annat än bra. Tips?




                                                                               
Glassreceptet:
5 st äggulor 1.5 dl socker 3 dl vispgrädde 2 dl mjölk 1 vaniljstång
2 st citroner 


Gör så här

1. Lägg äggulorna och sockret i en bunke.
2. Vispa tills blandningen har blivit porös och luftig. Riv i skalet från citronerna och saften av en citron.
3. Häll grädden, mjölken, den uppskurna vaniljstången i en kastrull och koka upp.
4. Häll den kokande gräddblandningen över äggsmeten under omrörning.
5. Låt stå och svalna under omrörning.
6. Tag upp vaniljstången och skrapa ur vaniljfröna.
7. Kör i glassmaskin och ställ i frysen. Om man inte har glassmaskin rör om under infrysningen.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar