måndag 28 maj 2012

Typisk innedag - lagar knäckebröd

Idag är jag ledig, och så både regnar och blåser det. Det betyder lite extra tid i köket. I alla fall i min värld.
Har ett kalljäst bröd på gång och tänkte göra müsli samt knäckebröd. Om jag orkar.
Börjar med det här, supergoda och enkla knäckebrödet från Tranås:


Knäckebröd från Tranås
2 dl majsmjöl1 dl solroskärnor1 dl sesamfrön1/2 dl linfrön1/2 dl rapsolja1/2 tsk salt
Rör ihop allt och tillsätt 2 1/2 dl kokande vatten. Bred ut över ett helt bakplåtspapper. Strö över flingsalt. Skåra i ca 24 bitar.
Sätt in i ugnen 150 grader i 1 timme och 10 minuter. Det ska vara hårt när man tar ut det. 

2 kommentarer:

  1. Mmmmm. Du jobbar väl i morgon? Och tar med dig lite av ditt goda knäckebröd? :-)

    SvaraRadera