torsdag 26 juli 2012

Bästa picknickmackan - kyckling i balsamvinäger och persilja

Det här är ett favoritrecept, utrivet för många år sedan ur Elle. Det är en picknickmacka som heter duga. Om du tycker att röran blir lite för stark, rör i ett par dl creme fraiche.

Balsamkyckling:
6 personer

1 grillad kyckling
3/4 dl olivolja
3/4 dl balsamvinäger
1/2 citron (saften)
2 vitlöksklyftor, pressade
1-2 dl hackad persilja
Valfritt bröd, gärna surdegsbröd eller till exempel ciabatta
Salladsblad
Tomater i skivor
Hyvlad parmesan

Ta bort skinnet från kycklingen och ta loss köttet. Blanda dressingen som består av oljan, balsamvinäger, citronsaften, vitlöken och persiljan. Lägg i kycklingen och låt det marineras i några timmar.
Lägg salladsblad och tomatskivor i separata burkar, och gör i ordning mackorna på plats.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar