torsdag 23 augusti 2012

Kantarellsoppa

Någon gång under svampsäsongen unnar jag mig alltid att göra en riktigt god svampsoppa. Här kommer mitt bästa recept:



Kantarellsoppa, 3 personer

En klick smör
4 schalottenlökar
Cirka 3 dl svamp som är förvälld ( när du stekt ur allt vatten ur svampen)
3 dl grönsaksbuljong
1,5 dl vitt vin
3 dl matlagningsgrädde
Salt och peppar
Bladpersilja

Finhacka löken och stek i smör tills sen mjuknat lite. Tillsätt svampen (spara lite att garnera med) grovhackad och vinet. Låt vinet reducera till hälften. Fyll på med buljong och grädde och mixa så att soppan blir slät.
Salta och peppra efter smak. Garnera med grovhackad svamp och persilja.

Servera med ett god bröd och ost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar